Палачинки
Необходими продукти за 6 порции:
2 ч.ч. прясно мляко, нискомаслено
1 ч.ч. заквасена сметана, пълномаслена
2 ч.ч. бяло брашно
1 ч.ч. газирана вода
3 бр. яйца
3/4 ч.ч. кристална захар
6 с.л. тъмен ром
1 ч.ч. лешник
85 гр. млечен шоколад
1/2 ч.ч. стафиди
3 с.л. какао
1 с.л. сок от портокал
2 щипки сол
1/4 ч.л. канела, смляна
Начин на приготвяне:
Залейте стафидите с леко загретия ром и оставете поне 30 мин. В малка тенджера изсипете половината от сметаната и захарта, загрейте на умерена температура и бъркайте, докато се стопи захарта. Добавете натрошените на едро лешници, портокаловия сок, канелата и половината какао. Прибавете отцедените стафиди. Бъркайте на умерена температура около 3 мин. Разбийте яйцата, газираната вода и половината мляко. Прибавете брашното (оставете 1 ч.л. за соса) и 1 щипка сол. Разбийте добре до получаване на гладка смес. Оставете 1 час в хладилник. Изпържете палачинките в тефлонов тиган, като намазвате повърхността му с масло преди всяка палачинка. Докато са топли, поставете част от пълнежа и сгънете на четири. Разбъркайте останалите какао и захар, заделеното брашно и 1 щипка сол. Прибавете бавно останалото мляко. Загрейте и оставете да ври около половин минута. Охладете леко и прибавете натрошения на ситно шоколад. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи. Непосредствено преди сервиране разбийте с останалата сметана и залейте палачинките.
Време за подготовка: 30 мин.
Време за печене: 20 мин.
© "Вие вече работите за ЦРУ" и...
Възможна ли е война в Тихия океан?